THE TWINS OF FRANKLIN – THIS LIFE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

‘The Twins Of Franklin’ is de wat misleidende naam van een indie folkduo uit Minneapolis, Minnesota bestaande uit twee zangeressen die niet echt tweelingen vormen. Laura Lou Duschane en Becky Shaheen schrijven wel samen de liedjes die ze sinds een vijftiental jaren zingen bij hun optredens en op hun platen. Dat was het geval bij hun begin 2020 uitgekomen indiepop-debuutalbum “Low” en ook op hun meest recente plaat “This Life” die meer naar indie folk- en Americana neigt en die we hier wat nader onder de loep zullen nemen.

In acht songs die in totaal iets meer dan een half uurtje complexloze muziek opleveren brengen deze twee intussen moeders geworden en ‘best friends forever’ hun verhalen. Becky Shaheen zingt en speelt op gitaar en keyboards terwijl Laura Lou Duschane naast het zingen ook meespeelt op gitaar en ukelele. Bij hun plaatopname die in goede banen werd geleid door producer Kevin Bowe (van o.a. Etta James en ‘The Replacements’) worden deze dames bijgestaan door twee mannen: multi-instrumentalist Joe Shaheen op bas, mandoline, piano, orgel, banjo en mondharmonica en Brian Reidinger op drums en percussie.

Het is vooral de harmonieuze samenzang die deze nieuwe plaat van ‘The Twins Of Franklin’ kenmerkt zoals u kunt horen in de twee nummers die we hier toevoegen op de video’s: “Look At All This Life” en “The Wait” dat ze live brengen in een opgenomen studiosessie, maar evenzo vocaal mooi gemengd in het daaropvolgende “Life By Design”. Het songtempo gaat dan even drastisch naar beneden in de intimistische pianoballad “Stay” waarna de heel mooie song “Worry” volgt, de meest melodieuze track uit dit tweede album van het duo.

Catchy is ook het door gezellig vrolijk gefluit gekenmerkte liedje “Stuck Inside”, een heuse meezinger. Dan wordt er al rockend afgesloten met het nummer “All Your Love” waarmee het duo ons nieuwsgierig achterlaat met de vraag wat voor leuks deze twee dames nog allemaal in de muzikale koker hebben zitten. Die vraag zal wellicht echter pas bij een volgend album beantwoord worden.

(valsam)